Värmen kommerVarmaste dagen hittills. Kändes varmt att ha jeans på sig ute!

Onsdagkväll - 26 januari

Idag skulle jag gett mig ut för att springa en runda men det var för kallt så jag avvaktar tills imorgon.
Nu börjar det rulla på med kurserna ordentligt. Prov, inlämningar mm börjar hopa sig. Det är skönt att ha saker att göra. På fredag har jag ett test i Advertising Copywriting och nästa fredag har jag prov i Advertising Sales. Jag läser redan nu så man får in lite i skalet, fördel.

I helgen blir det fest som vanligt antar jag. Det finns inte så mycket annat att göra här. Angtingen dricker man och festar, eller så hänger man med kyrkfolket. Jag föredrar det förstnämnda.

Jag gick med i en organisation som stödjer stadens "dog-shelter". I mars skall det annordnas en adoptionsdag där vi får träffa massa hemlösa hundar och visa upp dom för potentiella (adoptörer?). Igår hade vi kurs i handledning av hund, mycket intressant. Jag blev medlem där genom min rumskamrat Jason.

Nu är kycklingen klar i micron, jag återkommer!

/ Johan


Fullspäckat schemaI fredags tog jag en promenad med Carlos för att äta lite riktig mat, inte skolmatHimmelriket i TroyHmmm...vad skall man ta?Förrätter. Friterat och massa ost och dipsåser!DrinkmenynJag lyckades nästan trycka i mig hela två rader med ribs, fick lite assistans av CarlosHäftig toalettskyltTV på muggen!Mätta och belåtna rullade vi tillbaka till universitetet. 30 min promenad!

Dagsutflykt till Montgomery

Det blev rätt så trevligt. Vi blev körda av skolan till ett köpcentrum. Det var ganska kass, så jag och 5 kompisar tog en taxi till ett till köpcentra. Jag hittade lite kläder, byxor bland annat. Inte så lätt att hitta vettiga brallor här utan att man ser ut som Hillbilly-leffe (breda och säckiga).

Bussen gick från skolan 09.30. Jag var på fest igår och la mig 04.00, så det blev inte så mycket sömn inatt. Skall försöka ta igen det ikväll. Imorgon blir det söndagsplugg!

/ JohanPå vägFläska på med lite Philly CheesestakeDet börjar bli rätt behagligt i solen nuTaximannen, som jag för övrigt pratade lite affärer med. Vi skall höras efter helgenMina shoppingglada vänne från KinaSolnedgång i Alabama

Träning

är något jag inte anammat på väldans massa månader. Jag har nu börjat springa runt campus.
Två gånger hittills. Målet är att springa varannan dag för att få igång kroppen och någon form av skön grundkondition. Varvet är 5.3km!

För övrigt har inte så mycket hänt. Jag skall på dagsutflykt till Montgomery på lördag med skolan.


/ JohanMin runda

Spring Break 2011

Planer börjar redan smidas! Jag bokade flyg igår. Sara som jag var i Miami med skall tillsammans med mig åka till Los Angeles och Las Vegas 3-14 mars. Detta ger ännu mer motivation och något roligt att se fram emot mitt i terminen här borta. Nedan kommer lite bilder från resan förra året

/ JohanLånghelgen slut

I fredags var det fest hemma hos några kompisar, det var roligt.
I lördags åkte vi till Dorthan, men vi stannade inte på kvällen som det var tänkt. Vi åkte tillbaka till Troy.
Igår så spelade jag tennis med Carlos, det gick sådär, jag har inte spelat på 1,5 år så lite mera träning sen kommer det gå bättre!
Igår var det även fest, jag hade inget att dricka och de säljer inte alkohol på söndagar i Alabama. Så vid tolvslaget åkte vi till Walmart och köpte öl (måndag morgon). Jag gick till festen igårkväll till fots trots uppmaningar att man inte skall röra sig utomhus nattetid från både polis och av skolan. Jag tycker de förstorar upp allt väldigt mycket. De har inte tagit 33-åringen som knivhögg den där tjejen än men jag tror inte han rör sig i dessa trakter just nu. Jag gick med Katie och vi såg flera polisbilar under vår promenad på tio minuter, så man känner sig trygg iallafall.
Vi hade trevligt, jag satt och sjöng med när grabbar från Alabama sjöng och spelade gitarr på verandan. Riktigt härligt, träffade många nya vänner.
Imorgon börjar skolan igen, jag satt och pluggade i fredags och var först med att lämna in mina assignments via internet så det kändes bra, fick ett gott ord från läraren.

Må väl

/ JohanJason, en av mina tre rumskamrater. Han spelar lite Nintendospel på datornPå väg till DorthanDet har vart halv flagg hela helgen, jag tror det är efter skjutningarna i ArizonaDet finns inte så mycket att se utmed vägarnaMuuuuStrippklubb, såklartDet finns en hel del övergivna platser!Någon gillar skyltarHelgutflykt

Idag åker jag och tre vänner till Dothan, Alabama. En av anledningarna till att vi åker är att det är så många som åkt hem denna helg, så det är dött i Troy. En av mina vänner har bil. Vi stannar över natten och skall ut och roa oss ikväll. Jag återkommer imorgon med bilder.


http://en.wikipedia.org/wiki/Dothan,_Alabama


/ Johan

När skolen skiner

...så får man pass på att njuta lite!

Jag var ute på en promenad igår till torget nere i "centrum" i Troy. Jag gick dit med en kompis.
Vi gjorde en ordentlig promenad dit och sedan runt campus tillbaka, cirka 1.5h.
Det var inte så mycket att se där inne kan jag säga, men nu har jag vart där iallafall.

Nu är det snart helg, många åker hem denna helg för vi är lediga på måndag (Martin Lugher King Jr. Day).
Jag tror att två av min roommates åker hem idag, så jag får hänga med lite annat folk istället.

Imorgon blir det lite tennisspelande om vädret tillåter. Jag köpte ett racket igår på WalMart.

Trevlig helg!
/ Johan

Det bruna huset sägs vara det äldsta i Troy, ca. 150 år. Vilket skämt :)Katie (Katarina). Hon är från TysklandJärnvägsspåren. Tågen tutar hela tiden, för det är massvis med obevakade övergångar i Troy


Det kan ju vara smart att stänga av vattnet i fontänen när yttertemperaturen understiger en grad minus

NU....

..känns allt bra!

Jag trivs jättebra med mina rumskamrater. De är trevliga alla tre. Jag kanske kan ordna lite bilder på dom med tiden. Jag var och köpte lite mer saker till rummet idag, så nu är det nog färdiginrett med tanke på den korta tiden jag skall vara här. Ja tiden går fort :)

Kurserna är intressanta och det känns faktiskt roligt att göra de assignments vi får.


EN läskig sak hände i tisdags natt bara ett kvarter ifrån mitt hus. En tjej från skolan blev bortförd i sin bil och knivhuggen. Hon ligger nu på sjukhus och läget är stabilt. Hon bor med sin familj i ett hus här i Troy. Hennes pappa är pastor i en kyrka i Troy. Polisen uppmanade folk att vara uppmärksamma och att ta det lugnt, så det är väl bara att följa det rådet.

Ha det gött!
/ Johan


Min rumskamrat Jasons bil. Vi körde till Walmart och handlade lite idagJason Towe från Enterprise, AlabamaJag köpte mig en TVSkrivbordet mitt. Ny lampa införskaffad idagTV installerad!Även kalendern ovanför skrivbordet är inhandlad idagFrysmiddagar är alltid bra att ha! Speciellt när de kostar ca 14kr styck!

Troy, Alabama. Måndag 10 jan

Igår möttes jag av följande meddelande:

"Troy University campuses in Troy will be closed on Monday, January 10, due to the threat of inclement weather and hazardous driving conditions"

Det blev inte så farligt som de trodde, men tydligen måste de stänga skolan eftersom de inte inte vinterunderhåller vägar och gångbanor vilket skulle innebära enorma summor om folk skulle få för sig att stämma skolan om skador sker på campus.


Som svensk kan man ju tycka att det är lite patetiskt att stänga skolan pga dessa små isdroppar :)Så vad gör man istället? Ja igår satt jag och skrev klart ett assignment där jag skulle utforma en annons till en tidning genom att titta närmare på målgrupp och utformande av själva annonsen till tidningen. Ganska roligt. Jag trodde jag var ute i sista stunden men tydligen skulle den uppgiften inte vara klar förrens den 26e januari.
Jag har ett quizz på fredag på två kapitel i en bok. Quizz är tydligen den lättaste typen av examinering, men jag tar det på fullt allvar ändå. Måste se till att få bra betyg här nu!

Det börjar redan rycka i res-tarmen. Jag har pratat med Sara lite smått om att åka till Kalifornien under lover i mars, vi får väl se vad som händer. Billiga flyg fanns det iallafall. ca 2000kr tur och retur till Los Angeles.

Nu skall jag ta enda nypan luft för dagen. Det blir under min promenad bort till Trojan Center där jag tänkte köpa mig en macka på SubConnection.

Må väl alla läsare
/ JohanDagens frukostFlyttad

Japp nu är det gjort. Jag har mer utrymme här vilket känns bra. Jag har även ett eget rum så jag kan stänga om mig. Detta huset byggdes 2006 och är det nyaste på campus. Jag fick betala en hel del mer men det är bara en termin så jag tänkte att det var värt det.

Jag är jättesjuk så det blir ett kort inlägg. Må väl alla bloggläsare

/ Johan


Mitt rum


Mitt rum
Vardagsrum

Torsdag 6 januari

Igår hade jag första klasserna. Den andra var inställd, så jag hade bara en. Det gick bra. Vi fick göra en presentation av varandra inför klassen. Jag ställde mig upp först av alla och rev av presentationen på perfekt engelska med lite lätt inslag av sydstatardialekt. Underbar känsla och ett stort leende från läraren som jag även hade idag i kursen Information Gathering.

Jag läser tre av mina fyra kurser med mina gamla rumskamrat Hernan, så det blir antaligen lite plugg och samprat inför kommande inlämngsuppgifter. Just nu har jag två saker jag skall göra tills söndag och jag har fått tag på böcker vilket känns skönt! Sparade $100 genom att beställa böcker på internet istället för att köpa på skolan. Observera att böckerna i båda fallen var begagnade. En av böckerna kostade NY $180 (1200kr). Inte okej.

Igår var jag på bio med Carlos, vi kikade på TRON: Legacy i 3D. Häftig film.
På onsdagarna så har de $1 movies för studenter, vilket innerbär att man köper biljetterna på campus och sedan blir kan körd med buss till en stor biograf lite utanför stadens centrum. Jag var hemma runt 00.00. Vid den tiden sov min rumskamrat Peter sedan länge.

Nu blir det plugg för att få lite ledigt i helgen! Jag är jättenöjd med allting än så länge och har redan träffat massor med nya vänner.


Peter från Japan på WalmartHärliga bokpriser (BEGAGNAT!)Hawkins Hall, det ligger nära mitt hus (Pace Hall)Continental Cinema, TroyMassor med onyttigheter att välja mellan


Föreläsning i marknadsföring, första lektionen

Tisdag i Troy

I morse var jag ute på en liten promenad med en kompis som heter Carlos. Vi gick en runda på en timme, jag hade med mig kameran.
Sedan var det lunch med internationella gänget i baktistkyrkans lokaler. Gratis mat och trevligt folk!

Just nu sitter jag på rummet och sätter ihop mitt schema för mina kurser. Min kinesiske vän kom just in. Vi skall åka till mataffären klockan fem, det går en buss dagligen eftersom det ligger en bit bort.

Imorgon börjar kurserna, det skall bli intressant att börja nu!
/ Johan


Promenadvägen runt campusHär är mitt schema som jag gjorde i ExelLyktstolpe på campusBibb Grabes buildingEn av alla gator i Troy, det är inte mycket att se kan jag lova. Jag har roligare på campusJag var och kikade på telefon i en butik på väg mot centrum.En av många kyrkor på Troy, det finns många som är väldigt troendeMånga hus står tomma


ÅlderdomshemmetCarlosStor stadium för amerikansk fotboll

Troy, Alabama. Måndag 18:08

Yes! jag fick min väska idag..en dag senare, så nu blir det äntligen klädbyte!
Jag har betalt och registrerat mig ca 1000kr kostade det....jag har handlat badrums och kökssaker...och mat, det gick på 1000kr ungefär
Jag har städat rummet och fixat...så nu börjat jag känna mig hemmastadd

Jag får en ny rumskamrat idag, han är från Asien. Skall ta reda på lite mer om vart han kommer ifrån senare, han var tvungen att slänga sig på bussen till köpcentret för att få tag på sängkläder. Han är ganska dålig på engelska.


Jag har en svensk vägledare här som är ansvarig för utbytesstudenterna, hon kommer från Ängelholm. VI har pratat mycket över e-post så det känns kul att äntligen träffa Maria på riktigt.

Jag har lärt känna lite folk och fick åka med en tjej till mataffären idag. Jag har ännu inte skaffat telefonnummer. Jag uppmanar de som vill prata med mig att skaffa programmet SKYPE, och ett headset så man kan prata gratis över internet. Nu blir det en lugn kväll på rummet, skall försöka komma ner i varv

/ Johan


Sista kvällen i Miami åt jag och Sara sushiDet var både gott och billigt!Solnedgång över Miami när jag lämnade flygplatsen mot Atlanta för vidareflyg till MontromeryI Troy fick jag hjälp av en kille som heter Alex, han hjälpte till med registreringEn solig bild från skolområdetStörsta köpcentrat i Troy, och nästan det enda!Sköna dielekter här nere, riktigt sydstatarsnack. Det blev soligt så jag passade på att njuta liteMin del av rummet med skrivbord, byrå, säng och garderob till vänsterBadrummetKöket med micro och spis, kyl frys. Helt OK!Våning tre i Pace Hall, här bor bara killar

2011

Nu är det gamla året slut och äntligen tar vi nya tag och kör hårt!
Imorgon bär det av till Troy, jag är väldigt nyfiken på det hela.
Jag pratade med min rumskamrat idag som sa att rummet var lite litet men helt okej, han kom i förrgår och firade nyår i Troy.


Igår kväll var det nyårsafton, vi ligger sex timmar efter er i Sverige så när det var våran tur så låg de flesta hemma och sov :)

Vi åt en trerätters middag på Vin Dyke Café. Förrätterna bestod av bruschetta och friterade lökringar. Jag åt kyckling och sara en skaldjurspasta. Rött vin till maten och efter maten blev det kaffe med baileys och irish coffee.
Vi satt ute först, men klockan nio började de spela livemusik på andra våningen och jag lyckades få ett bord längst fram. Det var jättetrevligt!
Vid halvtolv gick vi från restaurangen och försökte hitta en spritaffär. Vi köpte skumpa och cigarr och gick sedan med raska steg mot stranden där vi skålade in tolvslaget med tuseltals andra amerikaner. Jättehäftigt! Efter tolv var vi inne på två barer. Kvällen slutade vid 03.30 efter en taxiresa hem.

Idag vaknade vi runt tolvtaget. Jag var ganska sliten. Vi satte oss på bussen till södra Miami Beach för att hitta något ställe att äta på. Vi beställde in sjukt mycket mat. Två stora pizzor som hade räckt till två familjer ungefär.
Vi lämnade nästan hela ena pizzan, den gav vi till en uteliggare.

Jag köpte en iPod Touch och sara köpte ett par RayBan och ett par snygga skor till.
Nu är klockan 19.00, vi börjar packa lite smått och kikar på morgondagens resplaner.
Det har varit en häftig tid i Miami, många intryck på kort tid. Det skall bli kul att ta fram korten och kolla på dom om några veckor, då inser man nog hur mycket roligt vi har gjort här.

Nästa gång jag bloggar sitter jag i Troy, Alabama!

/ Johan


NyårssnacksHuvudrätten på restaurangenLivemusikBobby Stringer i egen hög person. Jag köpte hans CD00.00Gott nytt År!Strandhäng vid tolvslagetDagen efter, Sara var piggMums vad nyttigt....Kändes som man gick upp 10kg direktApple StoreJag köpte en iPod Touch 8gb 4th gen. Kostade 500kr mindre än hemmaHappy man in a material worldSkojakten fortsatteFina gator i South BeachPalmer och blå himmel. Kan inte bli så mycket bättre!Knuttar med havremopederSouth Beach strandpromenad. Här var vi igår natt


RSS 2.0